Elementen

WATER, LUCHT, VUUR, AARDE

Deze 4 elementen vervullen de basisbehoeften van de mens: in de aarde groeit veel van ons voedsel, we kunnen maar enkele minuten zonder lucht, we warmen ons aan vuur, vuur geeft ons licht en zonder water zouden we uitdrogen.

De 4 elementen zijn ook afhankelijk van elkaar: zo heeft vuur lucht nodig om te branden maar kan ook dan weer gedoofd worden door water en aarde.

Omdat de 4 elementen aan elkaar verbonden zijn, kan je ze ook steeds terugvinden in al onze concepten. We leggen wel per concept de nadruk op een van de vier elementen.

 

wpc-water-element

Water

Water doorstroomt alles, bevrucht alles, zonder water is er geen leven. Water zuivert. Zonder water is alles dor en verhard. Water brengt leven in de energie van de aarde. Vandaar hierbij onze aandacht op de Zee gericht met de nadruk op het zuiveren en voeden van ons lichaam en geest.

ONTDEK ALLE herbronnings-trips

lucht

Lucht

Lucht geeft ruimte, geeft zuurstof om te ademen. Dit vinden we vooral als hoofdingredient terug in de Bergen. Gezonde frisse berglucht geeft hernieuwde energie en heeft zodoende een gezonde werking op onze hersenen

ONTDEK ALLE herbronnings-trips

wpc-vuur-element

Vuur

Vuur geeft warmte en wekt hierdoor energie op. Vuur is afhankelijk van aarde en lucht. De zon speelt hier in een grote factor. Om hier meer de nadruk op te leggen gaan we de zon opzoeken in warmere en zonnigere oorden.

ONTDEK ALLE herbronnings-trips

aarde

Aarde

Aarde brengt je terug naar de natuur. Stenen, rotsen, klei, zand, zaden die ontkiemen in de aarde, bomen die groeien op de aarde. Ook de geur van de aarde bepaalt mee de omstandigheden van ons leven. De bossen in de Ardennen leveren ons zuurstof en uit de aarde vloeit er zuiverend water.

ONTDEK ALLE herbronnings-trips